Luppakorva.net

Hevoset ja koirat

Posted by: Roger | Category: | Comments Off on Koirailua

Koiran uskotaan olevan ensimmäinen ihmisen kesyttämä eläin, koska koiran ominaisuudet vartijana sekä metsästäjänä edesauttoivat ihmisten selviytymistä jo muinaisaikoina. Suurin osa koiran ominaisuuksista pohjautuu sen kykyyn metsästää – niiden hajuaisti on erittäin pitkälle kehittynyt.

Koirat metsästävät laumoissa harjoittaen saaliin saartamista, joten ne osaavat luontaisesti myös paimentaa muita eläinlaumoja. Koiria käytetään usein pelastustöissä, ja niiden kyky jäljittää esimerkiksi eksyneitä nopeasti on hyväksi tässäkin työssä. Koiraa kannattaa kehua ja palkita se hyvällä ruualla, sillä kun olet voittanut sen luottamuksen, se palvelee sinua hyvin.

Koiran ystävällisyys ja uskollisuus ovat taanneet sille kodin ihmisen asunnoissa sekä myös meidän sydämissä. Koiria on kaiken kokoisia ja rotuisia, joten jokaiselle löytyy lemmikki, joka vetoaa kokonsa tai näkönsä puolesta. Väitetään, että me valitsemme oman näköisen koiran lemmikiksi – väitteessä saattaa olla jotain perää – joka tapauksessa, koira kotona edistää ihmisten hyvinvointia monilla tavoin. Seurakoirille jutellaan, niitä ulkoilutetaan ja koiraa on mukava silittää ja rapsutella. Tällainen koiranpito auttaa ihmistä rentoutumaan, ja ystäviäkin usein löytyy lenkkipoluilta.